schouderfysiotherapie

Schouderfysiotherapie

Maak een afspraak

Plexus uw schouder specialist

Schouder- en nekklachten kunnen veel pijn en ongemak veroorzaken en houden vaak lang aan. Je kunt er maanden tot soms wel jaren last van hebben. Het schoudergewricht is een complex gewricht dat al snel (te) zwaar wordt belast. Het is dan ook niet gek dat (langdurige) schouderklachten zo vaak voorkomen.

Elke algemene fysiotherapeut of manueel therapeut kan schouderklachten behandelen. Soms komt het echter voor dat de behandeling niet loopt zoals gewenst. Er is te weinig vooruitgang of de klachten worden zelfs erger. In dat geval is extra hulp en aanvullend onderzoek wenselijk. De schouderspecialisten van Plexus Uithoorn willen u hier graag mee helpen. Ook als er een verwijzing naar een orthopeed noodzakelijk is, is het belangrijk dat u bij de juiste (schouder)orthopeed terecht komt. Onze fysiotherapeuten kennen alle schouderorthopeden uit deze regio en kunnen u daarom goed helpen in deze situatie.

Ook als u bij een andere fysiotherapeut onder behandeling bent, kunt u altijd bij één van onze schouderspecialisten terecht. Onze schouderspecialist geeft u dan een gedegen second opinion zodat u en uw behandelend fysiotherapeut weer verder op weg kunnen met de revalidatie van uw schouder.

Zij gingen u al voor

Afspraak maken
behandeling schouderklachten
sportfysiotherapie plexus-3 plexus-17 plexus-20

Behandeling schouderklachten

De behandeling of revalidatie van een schouderklacht vergt een brede blik. Er moet worden gekeken of er sprake is van nekklachten in combinatie met schouderklachten, triggerpoints, krachtverlies, specifieke sport- of werkbelasting moeten in kaart worden gebracht. Ook kijkt de therapeut of er sprake is van beschadiging van pezen, slijmbeurs (bursitis), artrose, frozen shoulder en of er wel of niet echografisch onderzoek moet worden gedaan.

Een frozen shoulder, een sleutelbeenbreuk (claviculafractuur) of artrose in de schouder vergen een hele andere aanpak dan bijvoorbeeld een schouder uit de kom of een klassieke nek/schouderklacht. Bij de één is er meer sprake van een begeleidende en coachende rol van de behandelende fysiotherapeut en bij de ander wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van specifieke expertise vanuit de manueel therapie e/o dry needling. Soms moet er ook juist heel specifiek worden getraind om te revalideren.

Naast onderzoek en behandeltrajecten van schouderblessures is Plexus Uithoorn ook gespecialiseerd in de revalidatie en het trainen van de schoudergordel. Vaak is het van groot belang dat de schouder goed wordt getraind. De schouder dient sterker te worden zonder dat deze wordt overbelast. Zowel in ons eigen Performance Center (link) als op onze vestiging in FIT2GO (link) zijn hier uitstekend voor ingericht. (link naar filmpje).

Ook als u bij een andere fysiotherapeut onder behandeling bent, kunt u altijd bij één van onze schouderspecialisten terecht. Onze schouderspecialist geeft u dan een gedegen second opinion zodat u en uw behandelend fysiotherapeut weer verder op weg kan met de revalidatie van uw schouder. De behandeling of revalidatie van een schouderklacht vergt een brede blik. Er moet worden gekeken of er sprake is van nekklachten in combinatie met schouderklachten, triggerpoints, krachtverlies, specifieke sport- of werkbelasting moeten in kaart worden gebracht. Ook kijkt de therapeut of er sprake is van beschadiging van pezen, slijmbeurs (bursitis), artrose, frozen shoulder en of er wel of niet echografisch onderzoek moet worden gedaan (link).

Schouderklachten kunnen veroorzaakt worden door

  • Een peesontsteking of een gescheurde pees;
  • Schouder uit de kom;
  • Slijmbeursontsteking (bursitis);
  • Schouder in combinatie met nekklachten;
  • Artrose;
  • Frozen shoulder;
  • Ook komen schouderklachten vaak voor na een val of trauma (verkeersongeluk). Plexus Uithoorn is een gecertificeerde ketenpartner van de VUmc in het kader van traumatologie.

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul ons contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar kunnen wij nog meer bij helpen?

Onze expertises ziet u terug in:

Tevreden patiënten

Wij luisteren goed, gaan echt op zoek naar een oplossing voor uw hulpvraag en het probleem (?). Wij staan bekend om uitgebreid zorgmanagement in de breedste zin van het woord. Of u nu gepensioneerd bent, aan topsport doet of met uw kinderen wil ravotten.
Lees enkele ervaringen

Kwalitatieve behandeltrajecten

Al onze mensen zijn speciaal opgeleid in het onderzoeken en behandelen van velerlei klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat door middel van orthopedische fysiotherapie en manueel therapie. Indien nodig schakelt men de hulp van een collega in of wordt goede hulp van buitenaf voor u gezocht.

Transparant

We stellen samen met u een behandelplan op om alles zo transparant en efficiënt mogelijk te laten verlopen. U weet dan precies waar u aan toe bent. Dat doen wij als het meezit. Maar ook als het onverhoopt tegenzit en er gepuzzeld moet worden blijven wij ons best voor u doen.

Kostenefficiënt

Binnen ons gespecialiseerde team bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling. Tijd is geld in combinatie met het kostbare begrip ‘uw gezondheid’ is al ingewikkeld en uitdagend genoeg.

Second opinion

Als wij twijfelen over de diagnose of de behandelingen helpt onze kennis t.a.v. (of: helpen onze contacten met) de diverse sportartsen en (schouder)orthopeden u verder. Daarnaast beschikken onze wetenschappelijk geschoolde fysiotherapeuten over uitstekende kennis over de reeds bestaande en nieuwe behandelmethoden;  zowel de fysiotherapeutische als eventuele ingrepen in een ziekenhuis.

Wilt u meer weten of een afspraak maken zodat wij samen verder kunnen gaan werken aan uw herstel, klik hier.