schouderfysiotherapie

Lage rug fysiotherapie

Maak een afspraak

Plexus, jouw rug specialist

Rugpijn en fysiotherapie

Lage rugpijn of pijn hogerop in uw rug komt veel voor en is vaak onschuldig doch geregeld zeer hinderlijk.

Bijna iedereen in Nederland krijgt wel eens te maken met rugpijn. Over het algemeen gaat dit vanzelf weer over. Mocht jouw rugpijn te hevig of te hinderlijk zijn of te lang duren neem dan gerust contact met ons op.

Bij Plexus Uithoorn werken diverse fysiotherapeuten en manueel therapeuten die u prima kunnen helpen. Ook onze oefentherapeut/mensendieck therapeut David Treur wordt dikwijls ingeschakeld om je van jouw klachten af te helpen.

 

Tijdens onze behandelingen staan een paar onderdelen centraal; Je helpen zo snel mogelijk weer op de been te krijgen, je helpen met het inventariseren van jouw houding- en bewegingsgewoonten (tijdens werk, sport of prive) die van positieve of negatieve invloed zijn op jouw rugklacht. En je helpen met het belastbaar maken van jouw rug. Het sterker maken van diverse rug/buikspieren en ervoor zorgen dat jouw rug weer mobiel, flexibel wordt.

Dit gebeurt met behulp van fysiotherapie, manueel therapie, dry neelding, oefentherapie en specifieke trainingen. Bij ons in onze goed ingerichte trainingszaal of oefeningen die je zelf kan doen, thuis of in jouw sportschool.

 

Het is bij rugpijn maar zelden nodig dat er een bezoek aan de 2e lijn (ziekenhuis) nodig is. Het maken van röntgenfoto’s, een MRI of zelfs een operatie levert vaak niet meer op dan een gedegen beleid/behandeling in de 1e lijn (op Plexus Uithoorn eventueel in samenwerking met jouw huisarts of andere paramedici).

Dit geld ook voor rugpijn met uitstraling naar jouw been. Of bij een hernia. Ook deze klachten kunnen prima worden behandeld door onze specialisten op dit gebied. En mocht het wel wenselijk zijn dat er specifiek aanvullend onderzoek (röntgen, mri, neuroloog, etc) plaats vindt dan helpen wij jou, samen met jouw huisarts met het kiezen van de beste keuze op dit gebied (doorverwijzen).

Tips om rugpijn te voorkomen of verzachten

 • In conditie blijven
  Zorg dat je in conditie blijft. Actief blijven en liggen beperken, helpen bij je herstel. Blijf je dagelijkse activiteiten uitvoeren. En beweeg; bijvoorbeeld wandelen, zwemmen en fietsen.
 • Specifieke oefeningen
  Als je lage rugpijn voelt opkomen, doe dan oefeningen voor je rug. Dit kan verlichting geven. Kijk voor oefeningen op thuisarts.nl
 • Ontspannen
  Stress, depressieve gevoelens en angst om te bewegen zorgen ervoor dat de rugpijn minder snel over gaat. Blijf werken aan ontspanning. Eventueel kun je hiervoor de hulp vragen van onze oefentherapeut, David Treur. Hij is hierin gespecialiseerd.
 • Gezond leven
  Overgewicht, roken en te weinig gevarieerd bewegen zijn risicofactoren voor rugpijn.

 

 

Zij gingen je al voor

Afspraak maken
behandeling schouderklachten
sportfysiotherapie plexus-3 plexus-17 plexus-20

Neem contact op

Heb je vragen? Vul ons contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar kunnen wij nog meer bij helpen?

Onze expertises zie je terug in:

Tevreden patiënten

Wij luisteren goed, gaan echt op zoek naar een oplossing voor uw hulpvraag en het probleem (?). Wij staan bekend om uitgebreid zorgmanagement in de breedste zin van het woord. Of je nu gepensioneerd bent, aan topsport doet of met jouw kinderen wil ravotten.
Lees enkele ervaringen

Kwalitatieve behandeltrajecten

Al onze mensen zijn speciaal opgeleid in het onderzoeken en behandelen van velerlei klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat door middel van orthopedische fysiotherapie en manueel therapie. Indien nodig schakelt men de hulp van een collega in of wordt goede hulp van buitenaf voor je gezocht.

Transparant

We stellen samen met u een behandelplan op om alles zo transparant en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Dat doen wij als het meezit. Maar ook als het onverhoopt tegenzit en er gepuzzeld moet worden blijven wij ons best voor je doen.

Kostenefficiënt

Binnen ons gespecialiseerde team bundelen we kennis en ervaring zodat je kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling. Tijd is geld in combinatie met het kostbare begrip ‘jouw gezondheid’ is al ingewikkeld en uitdagend genoeg.

Second opinion

Als wij twijfelen over de diagnose of de behandelingen helpt onze kennis t.a.v. (of: helpen onze contacten met) de diverse sportartsen en (schouder)orthopeden je verder. Daarnaast beschikken onze wetenschappelijk geschoolde fysiotherapeuten over uitstekende kennis over de reeds bestaande en nieuwe behandelmethoden; zowel de fysiotherapeutische als eventuele ingrepen in een ziekenhuis.

Wil je meer weten of een afspraak maken zodat wij samen verder kunnen gaan werken aan jouw herstel, klik hier.