kniespecialist

Kniefysiotherapie

Maak een afspraak

Plexus, jouw knie specialist

Knie, fysiotherapie en specialisatie

 

Bij Plexus Uithoorn hebben wij bewust gekozen om ons te specialiseren in orthopedische fysiotherapie. Een van de redenen is dat wij vinden dat algemene fysiotherapie soms tekort schiet bij het goed onderzoeken en behandelen van de soms complexe knieklachten en aandoeningen. Hierdoor lopen patiënten met knieklachten soms nodeloos lang rond met hun klacht. Een goed voorbeeld is de behandeling bij artrose van de knie. Of specifieke revalidatie zoals na operatie of een letsel van de voorste kruisband. Dit soort ziektebeelden vereisen veel ervaring en kennis.

 

 

Inmiddels is Plexus Uithoorn een bekende naam in Uithoorn en omstreken als het gaat om het onderzoeken, behandelen en revalideren van knieklachten.

Plexus Uithoorn fysiotherapie is een erkende kniespecialist.

Cliënten weten ons steeds beter te vinden na overbelastingblessures of na een operatie aan de knie. Je kan hierbij denken aan letsel ontstaan door sporten (bijvoorbeeld meniscusletsel) of na een knieprothese (nieuwe knie), een kruisband- en/of meniscusoperatie. Ook knieschijfproblemen, slijtage van de knie, een slijmbeursontsteking (bursitis),kniepees-/patellapees-klachten of kraakbeenaandoeningen van de knie behoren tot de behandelmogelijkheden.

Redenen om voor Plexus Uithoorn
te kiezen voor jouw knieklacht.

 • Plexus gaat verder dan reguliere fysiotherapie
 • Plexus bied uitstekende 1 op 1 trainingen, hierdoor is jouw behandeling altijd goed gepersonaliseerd.
 • Plexus bezit op alle locaties een zeer goed ingerichte fitnessruimte
 • Plexus (Plexus Performance Center) bied veldtrainingen om sport specifiek te kunnen trainen. Diverse voetbal en handbalvelden liggen naast de praktijk.
 • ]Plexus heeft goede contacten met sportartsen en een goed inzicht over welke orthopeden in onze regio zeer bekwaam zijn in het behandelen van knieklachten.
 • De fysiotherapeuten/manueel therapeuten van Plexus Uithoorn hebben geregeld intern onderling overleg over lastige knieklachten om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn in het hele zorgtraject.
 • Plexus heeft diverse Performance trainers in huis om jou naar zo een goed mogelijk niveau te helpen.

Zij gingen je al voor

Afspraak maken
plexus uithoorn (1)
plexus uithoorn (2) plexus uithoorn (3) plexus uithoorn (4) plexus uithoorn (5)

Behandeling knieklachten

Ik ben al bij andere fysiotherapeuten geweest, wat is anders bij Plexus Uithoorn?

Plexus Uithoorn is gespecialiseerd in orthopedische fysiotherapie, dus ook een kniespecialist. Alle scholingen en opleidingen zijn daarop gericht. En doordat wij alleen maar mensen met orthopedische klachten behandelen hebben wij meer ervaring en expertise dan een reguliere, algemene fysiotherapeut. Wij zien gemiddeld 80 mensen per dag met orthopedische aandoeningen.

 

Ik heb sinds kort of al enige tijd last van mijn knie. Hoe gaat dat verder als ik mij aanmeld bij Plexus Uithoorn?

Je kunt je aanmelden via deze website (link naar ‘maak afspraak’) of door contact te zoeken via de telefoon of de mail. De eerste afspraak wordt gebruikt om een goed onderzoek te doen. Aan de hand van de conclusie uit het onderzoek wordt de diagnose en het behandelplan met je besproken. Ook krijg je van ons te horen er juist geen aanvullend onderzoek (sportarts, orthopeed, echografie, etc) nodig is of juist wel en waarom.

 

Wordt de behandeling bij Plexus Uithoorn vergoed?

Dat is afhankelijk van je verzekering. Met name de aanvullende verzekering.  Wij hebben overeenkomsten met alle verzekeraars. Plexus Uithoorn heeft daarnaast een A-status bij diverse zorgverzekeraars. Dit houdt in dat de zorgverzekeraar vindt dat Plexus Uithoorn goed tot uitmuntend werk aflevert. Het behandelen van knieartrose heeft zijn eigen regels. Een deel hier van kan uit uw basispakket komen. Tijdens uw eerste afspraak kunnen wij al uw vragen hierover beantwoorden omdat wij dat uw gegevens hebben en kunnen inzien hoe en waar u verzekerd bent.

 

Kan ik ook terecht voor een second opinion bij Plexus Uithoorn?

Ook als u bij een andere fysiotherapeut onder behandeling bent kun je bij een van onze kniespecialisten terecht. Hij geeft u dan een gedegen second opinion zodat je en uw behandelend fysiotherapeut weer verder kunnen op weg naar minder pijn en beter herstel. Geef wel duidelijk vooraf aan dat het om een second opinion gaat. Dan kunnen wij vooraf een aantal vragen stellen om zodoende de beste medewerker voor je te selecteren.

 

Wat is slijtage (artrose) van de knie

Slijtage is een slechte omschrijving! Mensen slijten namelijk niet écht. In werkelijkheid is bij artrose het kraakbeen in kwaliteit en kwantiteit verminderd. Ook de smerende vloeistof in het gewricht (synovia) verminderd dan van kwaliteit.

Let wel: de hoeveelheid artrose op een röntgen-foto zegt helemaal niets over de hoeveelheid klachten die je ervan hebt! Ook hierom is het belangrijk dat uw behandelend fysiotherapeut goed weet wat hij doet.

De ontwikkelingen op het gebied van slijtage gaat snel. Wij fysiotherapeuten krijgen steeds meer grip op het echt goed behandelen en begeleiden van mensen waar slijtage wordt vermoed of is geconstateerd. Plexus Uithoorn is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan u dus ook goed informeren en helpen bij deze vervelende kwaal.

 

De fysiotherapie behandeling van artrose van de knie

De behandeling is gericht op twee belangrijke aspecten: het soepel houden van je gewricht en het sterker maken van je spieren, niet alleen rond je knie maar in beide benen. Juist door gedoseerd te bewegen en in beweging te blijven, maakt het gewricht weer een betere  kwaliteit gewrichtsmeer (synovia) aan en kun je makkelijker bewegen.

De belastbaarheid van uw knie gaat daadwerkelijk omhoog. Hierdoor verminderen de klachten en kun je weer wandelen, fietsen, tennissen, golfen, etc. Wij zien zelfs mensen weer voetballen met artrose in de knie.

 

Soorten aandoeningen

Behalve artrose komen bij onze kniespecialisten mensen langs met meniscusklachten (meniscus scheur of na een meniscusoperatie, klachten van de knieschijf, bandlaesies zoals scheuren van kniebanden (voorste kruisband), peesontstekingen van de knie zoals bv een jumpersknee, etc.

 

Veel gebruikte behandelmethodes bij knieklachten en –blessures

 • Fysiotherapie
 • Oefentherapie, revalidatietrainingen
 • Performance trainingen
 • Echografie
 • Dry needling
 • Kinesiotherapie
 • Manuele therapie

Neem contact op

Heb je vragen? Vul ons contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze expertises zie je terug in:

Tevreden patiënten

Wij luisteren goed, gaan echt op zoek naar een oplossing voor uw hulpvraag en het probleem (?). Wij staan bekend om uitgebreid zorgmanagement in de breedste zin van het woord. Of je nu gepensioneerd bent, aan topsport doet of met jouw kinderen wil ravotten.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Al onze mensen zijn speciaal opgeleid in het onderzoeken en behandelen van velerlei klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat door middel van orthopedische fysiotherapie en manueel therapie. Indien nodig schakelt men de hulp van een collega in of wordt goede hulp van buitenaf voor u gezocht.

Transparant

We stellen samen met u een behandelplan op om alles zo transparant en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Dat doen wij als het meezit. Maar ook als het onverhoopt tegenzit en er gepuzzeld moet worden blijven wij ons best voor je doen.

Kostenefficiënt

Binnen ons gespecialiseerde team bundelen we kennis en ervaring zodat je kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling. Tijd is geld in combinatie met het kostbare begrip ‘jouw gezondheid’ is al ingewikkeld en uitdagend genoeg.

Second opinion

Als wij twijfelen over de diagnose of de behandelingen helpt onze kennis t.a.v. (of: helpen onze contacten met) de diverse sportartsen en (schouder)orthopeden u verder. Daarnaast beschikken onze wetenschappelijk geschoolde fysiotherapeuten over uitstekende kennis over de reeds bestaande en nieuwe behandelmethoden;  zowel de fysiotherapeutische als eventuele ingrepen in een ziekenhuis.

Wilt u meer weten of een afspraak maken zodat wij samen verder kunnen gaan werken aan uw herstel, klik hier.