schouderfysiotherapie

Orthopedischerevalidatie

Maak een afspraak

Orthopedische revalidatie

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden operaties uitgevoerd. Voor en na een orthopedische ingreep is een passend revalidatietraject belangrijk voor een optimaal en vlot herstel. Plexus Uithoorn heeft specialisten in huis voor orthopedische revalidatie. Zij zijn op de hoogte van alle behandelwijzen van orthopeden en de protocollen vanuit de diverse ziekenhuizen in deze regio. Daarnaast beschikken onze specialisten over specifieke kennis wat betreft trainingsleer.

Orthopedische revalidatie is niet alleen voor mensen die voor en na een orthopedische ingreep moeten trainen. Maar zo mogelijk nog belangrijker ook voor mensen die door een orthopeed of sportarts verwezen zijn voor behandeling om een eventuele orthopedische ingreep te voorkomen. Orthopedische revalidatie is dus ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en/of door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten). En dit geld ook voor mensen met lage rugklachten of een hernia.

Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn;
– nieuwe knie/knieprothese.
– nieuwe heup/heupprothese.
– voorste kruisbandoperatie.
– meniscusoperatie
– schouderoperatie

Zij gingen u al voor

Afspraak maken
behandeling schouderklachten
sportfysiotherapie plexus-3 plexus-17 plexus-20

Intake/onderzoek

De revalidatieperiode start direct bij uw eerste bezoek aan ons. Dit kan zijn na ontslag uit het ziekenhuis, na verwijzing door de specialist of omdat u op eigen initiatief naar ons toegekomen bent. Als u geopereerd bent, is een verwijzing van de specialist verplicht.

Behandeling

Bij sommige aandoeningen is het van groot belang dat u vanaf dag 1 de juiste adviezen meekrijgt en zelfs zo snel mogelijk bepaalde dingen moet doen. Bij andere aandoeningen is het belangrijker juist eerst rust te houden en het betreffende lichaamsdeel even goed te ontzien. Onze fysiotherapeuten zijn hierin geschoold. Indien nodig komen wij in de eerste fase na een operatie of doorgemaakt trauma bij u thuis om daar de behandeling te starten.

Het doel van de revalidatie verschilt per individu. Deze wordt samen met u als cliënt vastgesteld naar aanleiding van uw wensen en mogelijkheden. Bij de één kan dit zijn/haar sport oppakken op het oude niveau, bij een ander kan dit meer op algemeen dagelijkse activiteiten of werk gericht zijn.

Bij Plexus Uithoorn kunt u op diverse locaties gebruik maken van de daar aanwezige fitnesszaal en op onze dependance op Sportpark de Randhoorn trainen wij ook met patiënten op de daar aanwezige sportvelden.

Plexus Uithoorn is een trotse partner van het toonaangevende netwerk Traumatologie van de VuMc en het AMC.

Neem contact op

Heeft u vragen? Vul ons contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar kunnen wij nog meer bij helpen?